Inlägg den 14 maj 2008

ons
14
maj
2008
onsdag, 14 maj, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “HSB-topparna skulle till EM för medlemmarnas pengar”

“Larry Andow och Roy Hansson planerade att åka till fotbolls-EM i sommar. På HSB Skånes bekostnad – precis som de gjorde under fotbolls-VM 2006. Dessutom har Roy Hansson använt HSB:s kreditkort för ett stort antal helgresor över Öresundsbron.
Nytt i revisionen är dock att Hansson och Andow på ett utstuderat sätt, låtit omfakturera privata nöjesresor, så att HSB fick betala. Under fotbolls-VM i Tyskland 2006 lät Hansson och Andow HSB Skåne betala drygt 42 000 kronor genom att låta resebyrån skriva “rekogniseringskostnader för resa till Slovenien 4 sept 2006” på fakturan.
Granskningen visar också att båda HSB-topparna hade för avsikt att även besöka sommarens fotbolls-EM i Österrike och Schweiz. På den faktura som Hansson fick från resebyrån den 30 januari i år stod: “resa fotbolls-EM 9-11 juni 2008”. På Andows faktura från samma resebyrå stod däremot: “konferenspaket 9-11 juni 2008”.
Drygt två månader senare faktureras HSB Skåne 55 000 kronor med en text på fakturan som lyder “researr inkl flyg, hotell och marktransporter 2008-06-09″.”

Det blir värre och värre.

Det måste vara så att styrelsen inte kan vara helt ovetande om detta. Visserligen ska man ha tilltro till VD och ordförande men det får finnas nån måtta.
Jag tycker också att det låter lite tveksamt att en resebyrå medverkar till manipuleringarna.

“Revisionen visar också att både Roy Hansson och Larry Andow använt HSB kreditkort för andra privata ändamål. Roy Hansson ska bland annat ha låtit HSB betala för ett stort antal resor över Öresundsbron, ofta under helger. Han ska också ha köpt en stor mängd diesel med HSB:s Preemkort. Detta trots att hans egen tjänstebil drivs med bensin.”

Någon borde väl undra ur man skötte HSB:s utrustning dvs att man fyller en bensinbil med diesel.

“HSB Skåne har också sponsrat två idrottsföreningar i Lund, utan att “nyttan av detta, samt beslut om belopp, dokumenterats i styrelsebeslut”, står det i revisionen.”

Man kan undra vilka föreningar som fick detta stöd?

ons
14
maj
2008
onsdag, 14 maj, 2008 | Skriven av:

Luftlöken är en sådan lite märklig art. Det är en lökväxt och löken är som vanligt i jorden men sedan blir det nya lökar i luften. På bilden syns något som kommer att bli flera lökar som sedan i sin tur kommer att växa så att det bildas lökar i flera våningsplan.

Löken går att äta, ganska så skarp. Lökarna blir inte så stora så de är inte så matiga men de är väldigt trevliga att titta på.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar