måndag 14 december 2009 | Skriven av:

maskros_25cmSocialförsäkringssystemet måste anpassas till människors verklighet, inte tvärtom.

I grunden är människan aktiv och skapande. Socialförsäkringssystem måste ta tillvara detta och inte genom ogenomtänkta regelverk hämma människors tillfrisknande eller utveckling.

Dagens socialförsäkringssystem bygger på heltidsarbete och fast anställning som norm. Detta trots att människor ofta arbetar deltid, i projektanställningar och byter arbete och yrke på ett helt annat sätt än tidigare. Dagens system bygger på förlegade principer, är krångligt, oöverskådligt och måste ändras. Allt för många faller mellan stolarna.

Efter ett rådslag miljöpartiet utvecklat ett förslag om ”arbetslivstrygghet” som bygger på idén om en dörr in. Man ska kunna vända sig till ett och samma ställe oavsett arbetslöshet eller sjukdom. Nivåerna ska vara desamma och individanpassat stöd ges. Även försörjningsstöd ska hanteras av den nya myndigheten.

I övrigt vill miljöpartiet hellre ha höjda grundnivåer än höjning av taken. Fler ska omfattas, regler förenklas.

Läs mer!

AB 1, AB 2

Kategori: socialpolitik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>