lördag 15 november 2008 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt :

“Videokonferenser slår mot flyget”
“Nät & kommunikation Telepresence, amerikanska Ciscos nya generation video konferenssystem, kan revolutionera företagens kommunikation. Förlorare är flygindustrin som tappar affärsresenärer.

Ciscos produktsvit Telepresence för videokonferenser lanserades våren 2007. Det har snabbt blivit en succé för den amerikanska leverantören. Hittills har drygt 1 000 system installerats världen över och affärsenheten är den snabbast växande i Ciscos historia, uppger företaget.

– Det riktigt nya är att Telepresence ger en videokonferensupplevelse som är precis som ett verkligt möte. Därmed blir det möjligt att ersätta många affärsresor, säger Bengt Lundgren, vd på Cygate, ett dotterbolag till Telia som arbetar med systemintegration.

– För Teliasonera internt var återbetalningstiden för den första investeringen i Telepresence kortare än sex månader. Då har vi huvudsakligen räknat med sänkta resekostnader. Till det kommer effektivitetsvinster för personalen, säger han.”

Detta är ett utmärkt sätt att använda teknik för att minska klimatbelastningen. Dessutom blir det mer tid till annat än att resa. Det är alltså inte bara ekonomiska incitament.

Man behöver inte köpa dyr utrustning för enklare “möten”. Man kan t.ex. använda “Skype” eller “iChat”.
Det är märkligt att denna teknik inte har blomstrat tidigare.
Men bättre sent än aldrig!

Träffar: 12

Kategori: ekonomi, IT, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>