torsdag 11 juni 2009 | Skriven av:

Jag sitter med i en grupp som ska ta fram en handlingsplan för hästsporten i Lunds kommun.
Problemet är att stödet inte är helt rättvist. Av tradition har idrotter med mellanstora bollar, dvs fot- och handboll, fått mer stöd än t.ex. hästsport.
Kanske beror det på att hästsport är en flicksport och att det finns många politiker och även tjänstemän som är hand- och fotbollsintresserade.
Det bästa nu vore att se över taxor och bidragsregler så att det blir lika oavsett vilken sport/idrott det gäller.
Det fins en grupp för detta också men den har inte levererat något resultat.
Handlingsplansgruppen är beroende av vad taxor- och bidragsgruppen kommer fram till.
Vi får se hur det går. Det lär dröja innan det händer något.

Vår grupp ska också se över frågan hur man ska göra med Lunds Ridshus. I denna anläggning håller LCR, Lunds Civila Ryttarförening, till. Avtalet mellan LCR och kommunen går ut 2010 och ett nytt avtal behövs.
Just nu har LCR dispens för att ha den verksamhet de har. De behöver bygga om en del av stallen. Samtidigt finns det exploatörer som vill bygga på marken.
Summan av detta blir att det behövs en ny plats för ridhuset. Ett ridhus flyttar man inte direkt så det måste bli en ny anläggning.
Frågan är hur detta ska göras. Lunds kommun behöver inte bygga en ny anläggning till LCR men ska enligt avtalet vara behjälplig att hitta en ny plats för en ny ridanläggning.
Om sedan LCR vill bygga en ny är en annan sak.
Om kommunen ska bygga en ridanläggning så kan det inte bara byggas för en förening.
Hur detta ska gå till är oklart. Att exploatera nuvarande mark ger intäkter som delvis måste kunna användas till att bygga en ny anläggning.
Det kommer säkert att dröja innan denna fråga är löst. Alliansens styrfart i dessa ärenden är inte speciellt hög eller speciellt välriktad.

Kategori: idrott
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>