torsdag 22 maj 2008 | Skriven av:


Nu är Brand 2008 avslutad. I dag fick vi en presentation om MBS, den nya myndigheten som bl a ersätter Räddningsverket, Myndigheten för psykologiskt försvar.
MBS står för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Det känns helt rätt eftersom det gäller att ha en helhets syn på problematiken ”olyckor”.
Man får hoppas att det inte läggs för mycket fokus på ”terrorism”, något yttre så att man glömmer de inhemska problemen.
Det har varit tre intressanta dagar. Många intressanta föreläsare och många intressanta diskussioner men även en hel del intressant ”lyssnande”. Både positiva och negativa saker. Jämställdhet står högt på diskussionsdagordningen men det finns ett jättemotstånd i själva verksamheten och det dagliga ”räddningstjänst livet”.
Här borde det kunna hända något.
Förebyggandearbetet är också på G även om det är stort fokus och egenvärde i ”själva insatsen”. Så det finns mycket att göra.
Detta var min första ”Brand-konferens”. Många deltagare har varit på nästan alla. Nu gäller det att smälta allt och försöka omsätta detta till verkligeheten i Räddningstjänst Syd.

Nu är det lite väntetid tills tåget går mot Östersund. Skulle vara skönt att åka hem till kolonin. Där växer det och frodas. Päronkarten blir större och större. Päronträdet verkar kunna ge bra skörd i år. Sämre är det med aprikoserna. Man kan ju inte få allt.
Även om det skulle vara skönt att åka hem till kolonin så ska det bli kul att åka på kongress. Det är ju bara tre dagar sedan är jag hemma igen.
Spännande att känna av skillnaderna i hur långt våren har kommit. Jag misstänker att Östersund är något efter i detta avseende. Det blir å andra sidan rätt skönt att komma tillbaka till Skåne, tillbaka till värmen …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>