onsdag 18 januari 2012 | Skriven av:

SDS skriver ”Först ut med köttfri dag”

Spyken går i bräschen för miljön och inför en köttfri dag i veckan. Och det är eleverna själva som har drivit på.
Stämningen på Spykens gymnasium var under gårdagen positiv. Hanna Nilsson, samhällsprogrammet i årskurs 3:
– Jag tycker att det är skitbra! Nu är alla tvungna att äta vegetariskt, plus att man blir uppmärksam på varför. Alla tvingas tänka efter varför vi gör det. Men det är bra att vi inte har en hel vecka som är köttfri. Det räcker med en dag.

Ibland blir man glad av att läsa tidningen. Denna gång för att man lyssnat på eleverna och att det dessutom handlar om en jätteviktig fråga. Jättebra att man kopplar ihop teori och praktik. Det gäller inte bara att snacka utan behövs även verkstad.

Dessutom är det bra att det blir föreläsningar, debatt och diskussion. Vår livsstil påverkar klimatet och då är det viktigt att visa att det finns saker man göra. Man kan minska sin köttkonsumtion, man kan köpa second hand …
Listan på vad man kan göra kan göras lång.

Lägger man till etiska aspekter så finns det ännu fler skäl till att ha en köttfrimåndag …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>