Inlägg den 18 december 2010

lör
18
dec
2010
lördag, 18 december, 2010 | Skriven av:

SvD skriver : Kritik mot statlig förhandsprövning av public service

Regeringen inför förhandsgranskning av public service-företagens tjänster. De nya reglerna möter kritik från såväl public service-företagen som den politiska oppositionen.

– Vi anser att det här kravet på en förhandsprövning strider mot grundlagen, säger Sveriges Radios vd Mats Svegfors till TT Spektra.

Ännu ett beslut från alliansregeringen som gynnar de kommersiella mediebolagen. Det är helt klart en eftergift och ett slag mot public service. Det kan också betraktas som en inskränkning av yttrandefriheten.

I stället för att stärka public service vill alliansen minska dess möjlighet att utvecklas. Kulturministern vill skydda aktörer på mediemarknaden men inkluderar inte public service i detta. Idéer som kläcks av Public service måste lämnas ut till allmän beskådan och det ger de kommersiella mediebolagen fördelar eftersom de kan stjäla uppläget innan SVT kan förverkliga konceptet. Ytterst beklagligt.

DN

lör
18
dec
2010
lördag, 18 december, 2010 | Skriven av:

Miljöpartiet ökar och får 10.4 % vilket är 3.1 %-enheter mer än valet den 19 september. Vilket fortfarande är tredje största parti. (S) minskar till 26.7 %, – 4.0 %-enheter sedan valet.

Trots att (M) ökar så får alliansen inte över 50 % p g a att (KD) trillar under 4 % och får 3.2 % vilket är en minskning med 2.4 %-enheter sedan valet.

Nu är det långt till valet 2014 så alla dessa mätningar spelar mindre roll. Mycket kan hända.

(KD) byter partisekreterare men verkar behålla Göran Hägglund. Lars Ohly vill sitta kvar över valet 2014.
Maud har kunnat undvika fokus på centerns tapp mest beroende på socialdemokraternas problem.

Miljöpartiet kommer att byta språkrör i maj 2011 och partisekreterare. Detta görs i medvind. Vilket underlättar och processen inför dessa val är betydligt annorlunda än de som pågår inom socialdemokratin. Kandidater säger ja till att bli språkrör och partisekreterare inom miljöpartiet inom (S) säger man alla “NEJ”.

I valet 2014 kan det vara många nya företrädare för många av partierna vilket kan påverka valutgången lika mycket som “politiken” eftersom det är sådant fokus kring “person”.

DN

Kategori: politik  | Skriv en kommentar