Inlägg den 06 december 2009

sön
6
dec
2009
söndag, 06 december, 2009 | Skriven av:

Nu börjar snart klimattoppmötet i Köpenhamn. Bra att Obama kommer att vara med de sista dagarna kanske kan det ge stöd till att få fram ett bättre resultat. Risken är stor att det blir ett dåligt förhandlingsresultat och det kommer att fördröja nya förhandlingar som gör resultat.

En stor fråga är förstås klyftan mellan rika och fattiga länder. Vi måste sänka våra utsläpp mer och ändra vår livsstil så den blir mer klimatsmart och vi måste ta en del av våra resurser och investera i fattiga länder. Det finns mycket teknik som kan användas.
Det behövs en global fond som kan användas vid investeringar i fattiga länder. Fonden ska fyllas på av de rikas BNP.

På lördag är det stor klimatmanifestation.
Du hänger väl med?

Läs mer om detta!

stallom_175COP15_LOGO_175_STROKE

Der finns hopp och ljus i tunneln …

Kategori: klimat  | Skriv en kommentar
sön
6
dec
2009
söndag, 06 december, 2009 | Skriven av:

När SIFO frågade “Vilket parti känner du störst förtroende för när det gäller klimatfrågan?”
Blev resultatet följande:
Störst förtroende har Miljöpartiet 40% vilken är en ökning med 4%-enheter. Därefter kommer (M) med 10% som ökade med 1 %-enhet. Att (MP) har störst förtroende är int eså konstigt men att moderaterna skulle komma tvåa är lite märkligt. De pratar mycket om klimat men är aldrig inblandad i klimatdebatten. Här är det i stället (C) som är med och genomför alliansens klimatpolitik. Hade inte alliansen haft Reinfeldt så hade det varit helt andra siffror både i denna fråga och i vanliga opinionsundersökningar. Reinfeldt är väldigt duktig att föra sig och säga de rätta sakerna vid de rätta tillfällena. Oftast blir han inte ifrågasatt eftersom han oftast bara uttalar sig utan någon från oppositionen. En taktik som hittills har lyckats. Snart börjar valrörelsen på allvar och då borde han inte kunna slingra sig på samma sätt.

MP, 40 procent (+4 procentenheter)
M, 10 procent (+1 procentenhet)
S, 8 procent (-1 procentenhet)
C, 4 procent (-2 procentenheter)
V, 2 procent (oförändrat)
FP, 2 procent (oförändrat)
KD, 1 procent (oförändrat)

MP:s språkrör Maria Wetterstrand hindrades från att följa med regeringens delegation till Köpenhamn. Det avslöjade Rapport för en tid sedan. Möjligen var alliansen orolig för att Wetterstrand skulle överglänsa statsminister Reinfeldt.

SIFO-Westander_dec2009
Källa: SIFO/Westander


Läs mer!