tisdag 25 maj 2010 | Skriven av:

Är på Brand 2010 som i år har tema “Jämställdhet”. Dagen avslutades med ett besök på Islamic Center. Jag har hört och läst mycket om det men har aldrig varit där. Islamic Center drabbades av en brand för några år sedan och nu är det mesta uppbyggt igen. Just nu håller man på med att göra det sista på inredningen i själva moskén. Islamic Center är en samlingsplats för människor från ett hundratal länder och därigenom med många olika hemspråk.

Dagen avslutades i en annan “helgedom” nämligen Caroli kyrka. Caroli kyrka är inte längre en kyrka.

Svenska kyrkan i Malmö överlåter Caroli kyrka till fastighetsbolag
I samband med att Carolikvarteren utvecklas kommer Svenska kyrkan i Malmö att överlåta Caroli kyrkoplan med kyrkobyggnaden (fastigheten Malmö Innerstaden 1:152) till Profi Fastigheter. Själva församlingen upphörde 1949 och sedan år 2000 har byggnaden varit uthyrd till Musikhögskolan i Malmö.

Det var nog längesedan kyrkan var så välfylld. Lunds Studentsångare gjorde ett bra uppträdande och så blev lite mat och dryck.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>