fredag 18 januari 2008 | Skriven av:

Världens första koldioxidneutrala stad” är rubriken på MiljöAktuellts artikel om Masdar City.

Den 21 januari sätts spaden i sanden för staden. Redan 2015 ska det vara klart. Det är 10 uppsatta mål som ska uppfyllas. 0-utsläpp av koldioxid, 0-utsläpp av avfall, hållbara transporter, hållbara material, hållbar mat, hållbar vattenanvändning, livsmiljöer och djur, kulturarv, rättvisa och rättvis handel och det tionde är “Hälsa och lycka” – Faciliteter och aktiviteter för alla demografiska grupper.

Det kommer nog inte att bli billigt men intressant att följa projektet.

Träffar: 20

Kategori: klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>