Inlägg den 29 maj 2008

tor
29
maj
2008
torsdag, 29 maj, 2008 | Skriven av:


I dag var det kommunstyrelse. En stor del av mötet gick till att diskutera budget 2009. Egentligen blev det ingen direkt diskussion utan alla partier redovisade sina yrkanden. Alliansen fortsätter nedskärningarna. Mest diskussion har det varit om skolan men vård o omsorg, socialnämnden och kultur- och fritid har också fått besparingar. Modersmålsverksamheten har fungerat mycket bra i Lund. Många kommuner har tittat på hur Lunds kommun har arbetat. Nu slår alliansen i sönder den organisationen och riskerar att modersmålsundervisningen blir både dyrare och sämre.
Diskussionerna kommer i budget kommunfullmäktige den 12-13 juni, från 8.30 till längst 22.30.
Kommunstyrelsen gick snabbt eftersom det inte blev några direkta diskussioner. Lite dumt att alla diskussioner väntar till kommunfullmäktige men kanske lika bra eftersom ingen verkar vilja ändra sina ståndpunkter. Lite trisst. Hade varit trevligt med öppna diskussioner som alla tog till sig och sedan röstade.
Nu hinns det med lite koloni liv i kväll eftersom KS började redan kl. 13.00. det har varit sköna kvällar om än lite svala men solen har brett ut sina strålar till sent på kvällen. Ser ut att bli så även i kväll.

Träffar: 21