Inlägg den 10 maj 2009

sön
10
maj
2009
söndag, 10 maj, 2009 | Skriven av:

liljekonvalj_2008 Nu doftar det extra gott i trädgården. Liljekonvaljerna blommar för fullt. Dessutom blommar några andra blommor som är i olika färger och som doftar väldigt gott.
I dag har det varit varmt och skönt, som en sommardag. Det mesta växer bra och sniglarna har ännu blivit aktiva så allt verkar vara under kontroll.
Det mesta är planterat förutom bönorna. Bond- och vaxbönor behöver lite mer värme men det är nog bara en tidsfråga innan vi kan sätta ut bönorna.

Nu är det fantastiskt skönt i trädgården. Vi har startat en kamp mot såpnejlikorna. Det är en trevlig blomma frånsett att det den sprider sig hej villt. Man märker det inte förrän den finns “överallt”. Såpnejlikorna har trängt ut andra blommor så nu får det bli lite utrensning. Den skjuter ut jordskott som är svåra att få fatt i. Rycker man bara upp plantan dröjer det inte länge förrän det kommer en ny planta. Det mesta går bara man har lite tålamod.

Min sambo gjorde en supergod äppelpaj idag. Det är inte dumt att fika i solskenet och känna doften av blommorna. Då och då hör man lite fågelkvitter. Det är precis vad som behövs för att ladda för en lång vecka. Nästa vecka slutar med kongress i Skövde. Dessförinnan blir det en hel del. I morgon blir det möte i Ystad med femklövern, dvs de fem opartierna som styr region Skåne (mp, m, fp, c och kd). På tisdag är det extra direktionsmöte för Räddningstjänst Syd med anledning av vad som händer i Rosengård. Läget är allvarligt att räddningstjänsten inte kan göra sitt jobb utan poliseskort.
På onsdag blir det en dag i Tingsrätten och på torsdagen blir det ett seminarium om “Krisen” som arrangeras av KEFU.
På fredag morgon bär det av mot Skövde för en tre dagar lång kongress.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar