tisdag 3 augusti 2010 | Skriven av:

I dag började dagen tidigt med att kattungarna hoppade upp i sängen och busade. Sixten kröp under täcket och Lilla Grå försökte följa efter. Alice kastade sig rakt över Sixten fast ovanpå täcket.

Ella kom inte på morgonen hon låg väl och slickade sitt sår och vilade sig efter den stora upplevelsen i går.

Hade tänkt att stiga upp tidigt för att åka till Lund och fixa lite i lägenheten och förbereda några möten och fixa till Mp Lunds lokala partiprogram. Allt gick bra hemma men när jag kom till kansliet så var halva kanslier utan el. Efter ett försök att sätta upp en hallampa så har det blivit ett elfel så att en propp löser ut. MIljöpartiets kansli ligger i ett gammalt hus där det fortfarande finns gamla elledningar. Det är säkert en gamal elledning där isoleringen har smulats sönder så att en fas kortsluts mot skärmen.

Så istället för det trådlösa kansliet blev det ett kansli med en massa kablar över golvet för att försörja delar av kansliet med el.

Efter lite fixande så att vi kunde få igång skrivare och att alla hade el till sin dator så började jag titta på Mp Lunds lokala partiprogram. Då visade det sig att jag hade en för gammal version av InDesign. Uppgraderingen tog tid då man titt som tätt måste fylla i datorns lösenord. Men tyvärr så var denna version även den för gammal. Hittade den senaste versionen på nätet och trevligt nog kunde man testa denna i 30 dagar. Så det var bara att ladda ner och det tog lite tid förstås.

Efter ett tag så hade jag rätt version av InDesign och det var bara att börja fixa med partiprogrammet. Tiden rann iväg så jag hann inte göra allt jag tänkt mig innan Mp Skånes valgruppsmöte. Det gick rätt bra ändå. Efter mötet var det fotografering av toppkandidater till Mp Skånes riksdags- och regionlistor.

Fotografering tar alltid lite tid, speciellt när man ska ta gruppbilder och att alla ska se bra ut i samma bild.

Efter fotograferingen var det så åter dags att fixa med partiprogrammet. InDesign är ett avancerat program men ibland är det väldigt omständligt. Avstavningen är inte alltid korrekt. Det är ett tidsödande arbete att gå igenom och kolla avstavningar. Dessutom protesterade programmet och sa att jag saknade vissa typsnitt vilket jag inte gjorde.

Nu är programmet klart för tryckning, nästan i alla fall. Får väl titta igenom det hela under morgondagen.

I går beställde vi bl a kattsand baserad på majs och lite kattleksaker. Beställningen kom redan idag vilket var bra men innebar att det lite konkande på vägen hem till kolonin.

Jag var inte hemma förrän vid 23-tiden. Fick då rapport från det senaste gällande katterna. Ella hade varit på kolonin och fått mat och kattungarna hade gjort framsteg.

Nu är det dags att sova för i morgon är det tvättdags. Vi brukar alltid tvätta mellan 6-9 så även i morgon. Får hoppas att det blir upphåll och bra torkväder. Även i morgon blir det en tur till Lund.

Nu börjar lugnet lägga sig på kolonin. Kattungarna är trötta av allt bus så förhoppningsvis ska det gå att sova nu …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>