torsdag 28 januari 2010 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver : Klart idag: Så ska regeringen importera varg till Sverige
Idag avslöjar regeringen att man ska importera 20 friska vargar till Sverige.

Under fem år ska upp till 20 friska utländska vargar flyttas till Sverige. Vargarna ska införlivas i den svenska vargstammen och på sätt minska inaveln.
– Utgångspunkten är att jag och regeringen vill ha friska vargar i de svenska skogarna – både nu och i framtiden. För att rädda vargarna i Sverige så måste vi också se till att den mycket inavlade vargstammen blir genetisk frisk, säger miljöminister Andreas Carlgren på en presskonferens på förmiddagen.

Om nu miljöministern vill värna de friska vargarna, var det då inte lite dumt att skjuta friska vargar.
Jag förstår inte riktigt hur han resornerar.
Ett stort problem är att vargstammen är för liten för att förhindra inavel. Ett annat problem är tjuvjakten. En tjuvjakt liksom den senaste licensejakten skadar vargstammen eftersom det inte finns någon “tanke och kunskap” bakom hur man väljer de vargar som ska skjutas.

Det andra steget är en begränsning av vargstammen och här pratar Andras Carlgren om en “kontrollerad och varsam licensjakt”.

Helt klart har vi olika definitioner av ord. Hur kan det vara en kontrollerad och varsam jakt att skicka ut 10000 jägare att skjuta 27 vargar. Jakttiden var ca två månader men inom några dagar var alla vargar dödade. Många av dessa vargar sköts inte av “ett” dödande skott utan blev först skadeskjutna. Sedan eftersöktes de och fick nådastöten.
Hur detta kan kan vara varsamt har jag svårt att förstå.

Kategori: djurrätt, jakt, natur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>