torsdag 28 januari 2010 | Skriven av:

I dag är det dags för kommunfullmäktige. Innan dagens fullmäktige var det “mingel mellan väljare och politiker”. Lundaborna kunde fika och prata med politiker.
Jag vet inte hur många som kom men det verkade vara ganska många. Jag tror det är viktigt att det skapas många möten mellan väljare och politiker. De som kom verkade vara i många åldrar, möjligen saknades “barnfamiljer”.
Det hela hade uppfattats lite olika en dam jag pratade med trodde att det skulle finnas en talarstol där man fick ta plats och tala till alla politiker. Hon hade förberett ett tal.

Nu är fullmäktige igång och första ärendet är avklarat, val till Habo gårds styrelse. Det gick snabbt och smärtfritt. Nu är det andra ärendet och det kommer inte att gå så smärtfritt.
Rubriken på ärendet är “BSN Lund stads begäran om tilläggsanslag i budget 2010 för skolbarnomsorg för 10-12 åringar“. Detta ärende hanteras tillsamman det tredje ärendet som har rubriken “BSN Lund Östers begäran om tilläggsanslag i budget 2010 för skolbarnomsorg för 10-12 åringar“. Ärendena har kommit upp pga av att alliansen har ändrat på den öppna fritidsverksamheten. Alliansen villl överföra den från Kultur- och fritidsnämnden till skolan.
Alliansen gör det för att spara och vill nu inte ge anslag för hela året utan bara för vårterminen 2010.
Miljöpartiet vill ge anslag för hela året 2010.
Problemet med denna hantering är att man bara ser det ur ett ekonomiskt perspektiv. Hur kan vi göra verksamheten billigare. Det mest väsentliga är givetvis själva verksamheten. Den öppna fritidsverksamheten är viktig och det behövs utbildad personal för att inte bara “förvara barnen”.
Det pågår just en utredning hur man ska fördela pengar till den öppna skolbarnsomsorgen. Därför borde man vänta med att dra in resurser innan utredningen är klar.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>