fredag 15 januari 2010 | Skriven av:

SDS skriver : Öppnar kvinnoboendet tidigare – läget för hemlösa är akut

Kvinnoboendet öppnar redan i februari. Trots att upphandlingen om vem som ska driva det inte är klar. Bakgrunden är den akuta situationen för hemlösa kvinnor i Lund.

De borgerliga har vänt sig till serviceförvaltningen och pressat fram en snabbare renovering av fastigheterna på Malin Gyllenkroksväg. Det är där boendet för hemlösa kvinnor ska vara.

Vem som ska driva det är inte klart. Upphandlingsprocessen är igång men långt ifrån färdig.

Denna situation målades inte upp av ansvarigt kommunalråd från folkpartiet på senaste kommunstyrelsen.
På kommunstyrelsen sa ansvarigt kommunalråd att allt var klart för beslut i socialnämnden under januari och att det skulle vara inflyttning under februari.

Man kan undra var kommunalrådet hade fått sin information från. Det var väl samma källa hon använde när hon argumenterade på kommunfullmäktige under 2009.

Nu verkar det bli det som miljöpartiet ville redan i april 2009. Det bra att alliansen nu ändrar sig. Trist att det sker först nu, dvs efter att vi upplevt en kall höst och vinter.

– Vi blev då oroliga för hur det ska bli under de övriga vintermånaderna, säger Göran Wallén.

Vadan denna oro just nu? Det var ju den oro vi hade redan innan höst och vinter 2009. Alliansens lösning har varit att kortsiktigt lösa problemet med hemslöhet och erbjuda härbärge i första hand och hotell i andra hotell.

Socialnämnden bad socialförvaltningen utreda möjligheten att tidigarelägga öppnandet temporärt i kommunal regi. Resultatet blev att man nu påskyndar renoveringen av några våtutrymmen i en fastigheterna. Någon totalrenovering handlar det inte om.

När gjorde man det?
Som sagt det var en helt annan bild som lämnades av ansvarigt kommualråd och ordförande i socialnämnden.

Givetvis bättre sent än aldrig eller sent ska syndaren vakna …

Att man nu öppnat detta boendet så är ju inte problemen löst. Det finns mycket kvar att göra.
Det ska bli spännande och hur alliansen ska behandla miljöpartiet m fl skrivelse angående “INFÖR PRINCIPEN BOSTAD FÖRST I ARBETET MOT HEMLÖSHETEN“, dvs “Housing First“-konceptet?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>