fredag 8 augusti 2008 | Skriven av:

Ny Teknik skriver : “Malmö vill bygga vindkraft mitt inne i stan”

“Västra Hamnen och Hyllie – två nya stadsdelar i Malmö – blir en experimentverkstad för den nya gröna energitrenden – vindkraft mitt i stan. Det prövas redan i England och nu vill Malmö bli först i Sverige.

Det är Boverket som nu beviljat Malmö stad bidrag till en utredning om vindkraftverk direkt på husen i Västra Hamnen där Malmös stolthet Turning Torso står och i stadsdelen Hyllie, där ett helt nytt bostadsområde och centrum planeras med det nya landmärket Point Hyllie – ett torn som är hälften så högt som Turning Torso.”

Malmö kommun är på hugget när det gäller förnyelsebar energi. Tidigare har man satsat på solenergi, speciellt solceller, nu verkar det bli vindkraft.

Även om solenergiprojekten hittills inte är ekonomiskt lönsamma så är det viktigt att man gör fullskaleförsök. Någon måste börja.

Samma med vindkraften. Det borde gå att använda vinden på annat sätt än de sedvanliga propellerverken.
Det har länge funnits prototyper med “vertikal” vindkraftsteknik.
Redan på 30-talet tog en fransman patent på en konstruktion kallad, Darrieus rotor. Det finns säkert tidigare exempel.

Viktigt att minimera störningar t.ex. i form av buller men det borde gå.

När ska vi i Lund satsa på lite intressanta energiprojekt???

Kategori: energi, klimat, vindkraft
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>