torsdag 29 januari 2009 | Skriven av:

DN skriver : “Misshandel av barn ökar”

Trots 30 år med förbud mot barnaga så ökar misshandeln av barn i Sverige. Det visar både statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå, och antalet samtal från slagna barn till Bris.
– För många barn är deras hem inte en trygg plats trots att det borde få vara det, säger Eva Waltré på Barnens rätt i samhället, Bris.

Under 2008 fick BRIS nästan 2000 samtal och vart tionde samtal kom från ett barn som blivit slaget. Detta är oacceptabelt.
Rapporten konstaterar att det inte finns några tecken på att barnmisshandeln skulle minska.

– 30 år efter det att vi fick en lag om att man inte får slå barn så märker vi inte att det har blivit bättre i Sverige, säger Eva Waltré chef för stödverksamheten på Bris.

Man fastslår också att det ofta är att mamma och/eller pappa har problem med alkohol.

Skolk är också något som tas upp i rapporten. Utbildningsminister Jan Björklund vill att skolkande barn ska kunna hämtas av polis, ett förslag som bland annat kritiserats av Skolverket.

– Det hjälper inte de långvariga skolkarna. Det som de behöver är att man sätter sig in i deras situation för att hitta orsakerna till skolket. Polishämtningen kan ju bara göra det ännu värre om de inte får hjälp, säger Eva Waltré.

Alliansen gillar hårdare tag i alla väder. Hårdare tag mot skolkare, hårdare tag mot de som är arbetslösa, hårdare tag mot de som är sjuka …
I detta sammanhang visar man också på ett problem som finns i skolan och det är att Elevhälsan inte alltid är tillgänglig.

Det finns mycket att göra för att skapa ett tryggt samhälle men alliansen vill att vi ska vara rädda så att vi gör som överheten vill.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>