onsdag 22 januari 2014 | Skriven av:

ALEX vilarJust nu är det nomineringstider. Snart ska MP Skåne bestämma sina listor inför valet den 14 september.
Jag är lite kluven. Ska jag ställa upp en period till eller inte. Jag har velat fram och tillbaka.
På fredag startar ett provval för listorna som berör Lund. Valberedningen har gett mig plats nummer 2 på listan till Mellersta valkretsen, där Lund ingår.

Det är ett säkert mandat!
Vill ställa upp men vill även hjälpa min sambo driva Tant Gurka Ekobutik. Hinner jag göra både ock???
Har nog lite svårt att inte involvera mig i politiken när jag väl blir invald i regionfullmäktige.

Nomineringstider är en tuff tid. Har man inte sett vassa armbågar tidigare ser man dem nu.
Personfixeringen blir allt starkare, vilket är lite trisst. Politik är enligt mitt förmenande ett lagarbete. Visst är det bra med några som är bra på att prata och göra bra ifrån sig i media men det är inte allt.
Dessutom är det bra om dessa som syns i media verkligen representerar politiken och inte bara representerar sig själv.
Det är lätt att vi tar demokratin för givet men det är inget som alltid kommer att finnas om vi inte kämpar för den.
Jämför man med vad som händer i andra länder har vi i Sverige, som i så många andra avseenden, det väldigt bra. Visserligen har vi en del missnöjespartier men det fungerar ändå väl vad gäller demokratin. Det går inte att förbjuda åsikter men de man måste bemöta argumenten för att minska missnöjespartiernas inflytande.

Valresultatet 2014 är mycket osäkert. Opinionssiffrorna visar att det inte finns någon självklar majoritet och andelen osäkra väljare är stor. Mycket kan verkligen hända.

I regionpolitiken finns det många utmaningar. Region Skåne kan bli grönare, även om det blivit grönare de senaste mandatperioderna.

På fredag den 24/1 startar provvalet som MP Lund genomför för region- och riksdagslistorna.
Frågan just nu är om jag ska vara med i detta?
Det är inte självklart för mig.

I morgon arrangerar Region Skåne “Mötesplats: Internationellt samarbete och finansieringsformer”. Vi har bjudit in kulturlivet och de skånska kommunerna till en förmiddag med information och inspiration om Internationellt samarbete och finansieringsformer.
EU:s nya kultur – och mediaprogram Kreativa Europa är precis klart, och 1,5 miljarder Euro ska delas ut till europeiska kultur- och mediaprojekt under 2014-2020. Det är viktigt att även Skåne tar del av dessa resurser och för att det ska bli så behövs det information om hur man kan gå tillväga. EU-byråkratin är väl utvecklad så det är inte fel att ta del av tips hur den ska hanteras.
Det blir en heldag med kultur och under dagen kommer jag kanske till insikt om huruvida jag ska kandidera eller ej …

Kategori: Miljöpartiet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>