söndag 26 juni 2011 | Skriven av:

Nu pågår en kamp om kolonin. Dels är det en kamp mellan mamma Ella och avkommorna Alex, Brummis och Sickan. Men som inte det räckte så kommer det ett antal andra katter på besök och tycker att vår koloni utgör en trevlig boplats.

Som sagt främst är det mamma Ella som vill ta kommandot över kolonin. Hon har det inte helt lätt men hon har viss koll.

“Våra” små kissar är lite rädda och har som tur är kolonistugan som trygghet. Ibland kommer de med en farlig fart. Ännu är det bara fräs som inträffat inget klös och inga bett.

Tillsammans är de tre lite tuffare och kan då jaga iväg Ella. På kvällen när det är läggdags så sitter Ella utanför och vill även hon komma in. Hon vågar komma in i huset och äta men skulle säkert få panik om vi stängde dörren om henne.

Så det blir en del jamande på kvällen men det går snabbt över och nattlägren intas inom rimlig tid. Nätterna är lugna och de tvingar sig upp när vi stiger upp och vill först ut och sedan kan de komma tillbaka och tvinga i sig lite torrfoder.

I Lund har torrfodret varit helt OK. Det har konsumerats utan större klagomål. Här på kolonin så är de inte lika intresserade. De vänjer sig lätt och eftersom de fick blötfoder när vi flyttade hit och kissarna inte åt alls så har de nu fått nya vanor. Dock är det torrfoder som gäller som huvudmål men på kvällen får de blötfoder som belöning att de kommer in och det har fungerat väl hittills.

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>