tisdag 13 juli 2010 | Skriven av:

Littorinaffären drabbar inte bara alliansen och moderaterna. Den påverkar politikerförtroendet i stort.
Nu måste man komma ihåg att vi vet inte vad som hänt. Är det sant eller inte?
Det är egentligen bara två som med säkerhet vet och det är Littorin och kvinnan som eventuellt sålde sex.

Jag tycker att det är ett problem att en politiker köper sex. Politiker är givetvis inte mer än människor men är man en del av den lagstiftande församlingen måste man hålla följa lagar och regler. Jag tycker att man kan och ska ställa högre krav på en riksdagsledamot/kandidat.

Det allvarliga i denna affären är att man försöker lägga ut dimridåer. Trots att man visste att det fanns anklagelser om sexköp går man ut med en snyfthistoria som ingen inte kan bli berörd av. Allt för leda bort uppmärksamheten från själva sakfrågan och för att få en bättre bild av en moderat politiker. Detta medför att förtroendet i allmänhet till politiker minskar.
Kan man lita på vad partierna säger?
Alla politiker även fritidspolitiker drabbas av detta men även det demokratiska systemet. Utan förtroende för det politiska systemet minskar möjligheten att ha en demokrati.

Det enda rätta i denna situationen är att lägga alla kort på bordet så att det kan redas ut och sedan kan vi återgå till valrörelsen. En valrörelse som främst borde handla om politik och inte om gamla lik i garderoben.

Visst är det viktigt att rensa ut i garderoben men det är en uppgift för varje parti göra inte media. En anklagelse kan avgöra valet trots att den är osann. Detta är också ett stort problem.

Så låt oss hoppas att media nu koncentrerar sig på att kritiskt granska partierna politik och att partierna påbörjar en extra och utförlig garderobsrensningen redan nu.

Vi vill väl väljarna ska avgöra och inte media och att bästa politik ska vinna …

Träffar: 0

Kategori: demokrati, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>