onsdag 7 juli 2010 | Skriven av:

Enligt en lokal opinionsundersökning som SDS låtit göra finns det ingen klar majoritet om detta resultat skulle stå sig eftre den 19 september.
Roligt är att Miljöpartiet går framåt och ökar från 9.3 % till 13.1 %, vilket skulle innebära + 3 mandat. Dessutom innebär detta att Miljöpartiet är det tredje största partiet eftersom (FP) minskar från 15.5 % till 12.7 %. (C) minskar från 6.5 % till 4.2 % och (KD) minskar från 3.4 till 2.3 %. (M) ökar men totalt minskar alliansen med 2 mandat.
Konstigt nog minskar (DV) från 1.9 % till 1.6 %. Ännu konstigare är att (SD) ökar. De har ju inte drivit några frågor i kommunfullmäktige vilket däremot (DV) har gjort på ett förtjänstfullt sätt. (SD) är främst ett missnöjesparti och rider på vågen av att det finns ett politikerförakt. De spelar ut grupper i samhället mot varandra. Ibland får de en martyrstatus som tyvärr gagnar dem. (SD) ska behandlas som ett parti och det är deras eventuella politik som ska bemötas inte deras rätt att existera.

Detta innebär att det är en öppen historia den 19 september. Allt kan hända.
Det borde bli en spännande valrörelse till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdag. Förhoppningsvis kommer den att handla om politiska sakfrågor och inte om vilket block som ska vinna …

Träffar: 8

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>