onsdag 2 juni 2010 | Skriven av:

Just nu får vi en genomgång speciellt till de kommuner som ska vara med på REWORK The World. Det var väl 7-8 kommuner som är med. Från Lund är vi 10 st från Västerås kom det säkert 20-tal.
Detta är det femte Global YES Summit. Totalt 1700 deltagare från hela världen.

Träffade en ung kvinna från Libanon på tåget. Bara det att träffa människor från andra delar av jordklotet är intressant. Hon berättade bl a att det var svårt att driva frågor om att bevara “gröna områden” för detta tyckte många var en sak för de rika eftersom det bara var dessa som hade tillgång eller nyttan av dessa.

Konferensen inleds med lite snack om bakgrunden till det hela. Det känns som om det vore en intern mp-aktivitet.
Vilka är det som besöker detta event?
Är det de redan övertygade?
Eller är det de som ännu inte insett problematiken?

Det finns så mycket engagemang i världen men mycket ger inget resultat för att det “rådande systemet” inte tillåter förändring.

Tittade på korrespondenterna på SVT i går och som handlade om Sydafrika och Fotbolls VM. Mycket pengar läggs på att bygga nytt i de rika områdena istället för att bygga upp de områden som behöver “rustas upp”.
Dessutom är fotbolls VM så stort att det är bara stora världsomspännande företag som tjänar pengar detta jippo. Lokala aktörer som säljer mat och dryck får ingen chans att tjäna några pengar eftersom FIFA har bestämt att det är cola och hamburgare som ska ätas under dessa dagar. Lokala entreprenörer gör sig inget besvär de körs bort från området där besökarna rör sig och där de kommer att köpa mat och dryck.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>