lördag 13 december 2008 | Skriven av:

DN skriver : “Elefanter i djurparker dör unga”

“I det vilda har en afrikansk elefant en medellivslängd på 56 år. I djurparker lever de i genomsnitt i 17 år. Välfärdsproblem som övervikt och stress tros vara de viktigaste orsakerna. 

Övervikt, orsakad av för mycket mat och för lite utrymme att röra sig på, är enligt undersökningen en av de viktigaste orsakerna till den korta livslängden. Forskarna tror också att de sociala djuren blir stressade av att flyttas mellan olika djurparker och bli separerade från sin flock och sin familj.”

bytmatinteklimatSådan herre sådan hund. Vi misshandlar inte bara oss själva utan även de djur vi påstår att vi tar hand om.

Fel mat, för mycket mat, för lite rörelse, pendling, separationer och ensamhet …

Dagens samhälle skapar otrygghet och tvingar oss till ett liv där vi tvingas förflytta oss mellan bostad och arbete. Där vi blir separerade från vår egen flock.
Kraven att vi måste acceptera arbete långt från vår bostadsort, när vi blir arbetslösa, förstärker problemet.

Det måste till en förändring både för oss själva och för djuren.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>