torsdag 22 april 2010 | Skriven av:

I dag började jag dagen med Lunds Ungdomsting. Detta storting handlade om “inredning av vår yttre miljö”. Kolbjörn Guwallius föresläste om vad som kan göras, vad man får göra och vad man inte får göra. Oftast är det graffiti som man kommer in på när det gäller invånarnas otillåtna “utsmyckning”. Men det finns mycket annat som görs. Intressant att fundera över hur man tar till vara det engagemang och den kreativitet som finns hos människor.

Efter Ungdomstinget bar det iväg mot Tyskland. Åker tillsammans med Kommunförbundet Skåne till Stralsund med Städte- und Gemeindetag Mecklenburg-Vorpommern. Det kan väl sägas vara Tysklands motsvarighet till Kommunförbundet Skåne. Vi åkte över med färjan från Trelleborg till Sassnitz. Man kna knappast säga att det var någon direkt trängsel på båten. En hel del lastbilar förstås.
Vädret var fullkomligt så till vida att vi fick solsken, vind, snö och regn.
I morgon ska vi göra några studiebesök och ha ett gemensamt möte.
Min tyska är inte vad den borde vara. OK att förstå om det inte går för fort men att att prata är värre. Problemet är ju som vanligt att utan praktik är kunskapen inte så mycket värd.

Väldigt omväxlande miljöer. Fina gamla hus men även en del ruckel. Våren har kommit något längre här än i Skåne. Väldigt många alléträd.

Hoppas på solsken i morgon då vi ska få se den gamla stan i Stralsund som finns på UNESCO:s världsarvslista.

Träffar: 2

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>