fredag 15 januari 2010 | Skriven av:

SDS skriver : Stort tapp för Centern

Centerpartiet störtdyker i opinionen. Med endast 3,1 procent av väljarstödet hamnar C utanför riksdagen – och drar med sig hela alliansregeringen i fallet. Inte heller KD klarar fyra procent och agerar sänke, enligt Demoskop.

Det tredje partiet som inte heller når riksdagen är Vänsterpartiet, som endast får 3,8 procent av väljarstödet. Desto bättre går det för Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna, enligt mätningen som är gjord på uppdrag av Expressen.

Helt plötsligt var det bara 5 riksdagspartier, 3 försvann och ett tillkom.
Miljöpartiet behåller tredjeplatsen och får 10.3 %, +0.6 %-enheter. Socialdemokraterna får 37.1%, +2.3 %-enheter och vänsterpartiet får 3.8%, -2.1 %-enheter. Tillsammans får de rödgröna 51.2 % mot alliansen 41.8 %. Både centern och kristdemokraterna trillar under 4 %, 3.1 % respektive 3.9 %.

Nu är ju detta en opinionsmätning och inget valresultat men det är ändå intressant att se hur det blir om man tar bort de som inte klarar 4 %-gränsen.
Miljöpartiet tillsammans med socialdemokraterna får då egen majoritet med 54 % och den decimerade alliansen med moderaterna med folkpartiet får 40 %, övriga 6 % får sverigedemokraterna.

DN – Stort tapp för C, SvD – C störtdyker i opinionen. Inte heller KD klarar fyra procent, Expressen – Mauds misstag hotar alliansen

Träffar: 4

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Och så var det bara två | Val | Om valet 2010

    […] Erik Laakso – Johan – Yngve […]

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>