torsdag 3 december 2009 | Skriven av:

SvD skriver : MP åker till miljömötet
Maria lila

Regeringen ville inte ha med Miljöpartiets Maria Wetterstrand i delegationen till klimatmötet i Köpenhamn. Nu åker hon i alla fall, för en europeisk stiftelses räkning.

Den svenska delegationen vid Köpenhamnsmötet består av cirka 150 personer. En av dem tillhör oppositionen i riksdagen, socialdemokraten Anders Ygeman som är ordförande i miljö- och jordbruksutskottet. Men även Maria Wetterstrand och Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly kommer att vara på plats i Köpenhamn. Maria Wetterstrand representerar stiftelsen Green European Foundation som är kopplad till Europeiska gröna partiet.

Det hade givetvis varit bättre att Maria hade fått åka som representant för Sveriges Riksdag men detta är helt OK. Det vore ett misstag att inte låta Maria vara på plats. Det gäller att Cop 15 ger resultat och inte bara blir en massa snack.
Alliansen inklusive miljöministern verkar helt ha gett upp möjligheterna att få fram ett bra förhandlingsresultat.
Dessutom har miljöministern tydligt visat att han är på helt fel väg.

Sverige kan genom att använda kunskap & teknik och Sveriges goda förutsättningar vara ett lokomotiv och föredöme för andra länder.
Majoriteten av alla miljö- och klimatexperter kräver åtgärder nu. Därför kan vi inte bara vara passiva och kräva åtgärder av andra.
Statsministern som nu är ordförande i EU riskerar vår framtid. Moderaterna har aldrig drivit några miljöfrågor så det är inte så överraskande att de agerar som de gör men centern har ju ändå varit ett parti med gröna värderingar.

Träffar: 21

Kategori: EU, klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>