fredag 31 oktober 2008 | Skriven av:

Försöker laga en symaskin. Den har några år på nacken men har fungerat alldeles utmärkt tills den slutade mata undertråden. Det visade sig vara ett plastkugghjul som tappat några kuggar.
Efter lite besvär så fick jag loss kugghjulet jag behövde en metrisk insexnyckel och en tum insexnyckel.
Jag kollade på internet och hittade några symaskinsaffärer i Lund.
Första affären jag ringde till lagade inte symaskiner. Andra affären lagade inte heller men hade några gamla kugghjul som tyvärr inte passade. Om kugghjulet skulle passat hade lagningen gått på 150 kronor, det var vad kugghjulet skulle kostat. Skulle jag lämnat in maskinen till en reparatör skulle kostnaden ha blivit betydligt högre. Man kan få en ny maskin för under 2000 kronor. Så det är inte konstigt att man då slänger den gamla och köper en ny.

Ringde några andra symansinsaffärer men ingen hade några reservdelar och ingen var intresserad av att hjälpa till att laga symaskinen men de kunde sälja en ny maskin. Inga problem.

Det är inte konstigt att det går åt resurser, då man måste kasera en symaskin bara för att litet kugghjul går sönder.

Har inte gett upp ännu. Det borde gå att få tag på ett nytt kugghjul.

Träffar: 12

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>