fredag 13 november 2009 | Skriven av:

Det har varit en intressant dag på Klimattinget. Många engagerade ungdomar och bra föreläsare. Man blir både glad och ledsen av sådana här tillställningar. Glad för att det finns ett sådant engagemang hos ungdomar men lite ledsen att det inte hänt mera.
Dessa kloka ungdomar säger precis de saker som jag levt med under minst 20 år. Informationen finns för att göra förbättringar, information finns varför man ska göra förbättringar. Ändå så händer så lite. Vi briljerar med nya sk miljöbilar som drar mer energi än de behöver. Toyota Prius är bättre än stora bensinslukande amerikanare, men de drar ändå för mycket energi och släpper därmed ut för mycket koldioxid. Antalet bilar ökar totalt sätt vilket innebär att då måste bilarnas energikonsumtionen minska för att bara ligga på samma nivå.

Det behövs livstilsändringar. OK att använda miljöbilar när bilen behövs men alla behöver inte ha en. Vi måste minska antalet transporter.

Norge fiskar räkor utanför Norges kust och skickar de till sydostasien för att rensas och för att senare säljas på den norska marknaden. Detta visar att transporter är alldeles för billiga och att lönerna är alldeles för låga i sydostasien (alternativt för höga i Norge).

Roligt att maten på konferensen är vegetarisk och ekologisk. Ska snart få middag och sedan ska jag lyssna på Teater Barbara samt Peter Wahlbeck. Det blir väl några andra också som ska prata men de syns inte i programmet.
Skön avslutning på en inspirerande dag!

Träffar: 7

Kategori: klimat, kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>