onsdag 11 november 2009 | Skriven av:

MariaNyhetskanalen skriver “Språkrör stoppat från klimatmöte”

Med bara en månad kvar till klimattoppmötet i Köpenhamn tar regeringen tillbaka sitt erbjudande om att låta två extra ledamöter delta i den svenska delegationen. Därmed stängs Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand ute.

Tidigare har det varit praxis att riksdagen får skicka två ledamöter som ingår i den svenska delegationen. I början av september erbjöd miljödepartementet dock riksdagen ytterligare några platser till klimattoppmötet i Köpenhamn i december, med hänvisning till mötets “särskilda betydelse”. Men på onsdagen, ett bra tag efter att frågan behandlats av riksdagens talman och Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand utsetts till representant, backade departementet från beskedet, enligt SVT:s Rapport.

Man kan undra varför alliansregeringen nu i sista minuten vill hindra att Miljöpartiets Maria Wetterstrand får plats på klimattoppmötet i Köpenhamn?

Är man rädd att Maria ska säga det som verkligen behöver sägas och som kommer att visa att alliansregeringens “klimatpolitik” faller platt till marken? Hittills har miljöministern inte gjort så mycket mer än pratat om klimatlösningar. Inte har han fått något stöd av infrastrukturministern heller. Det är väg som gäller framför spår.

Det är verkligen tråkigt att man inte tar möjligheten att på allvar sätta igång arbetet för att göra något åt den hotande klimatproblematiken.


GP

Kategori: klimat, miljö, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Lennart Rundqvist skriver:

    Det är en fröjd att se resultatet av din vassa penna, Birger!

    Du har fått med ett “inte” för mycket i meningen: “Man kan undra varför alliansregeringen nu i sista minuten vill hindra att Miljöpartiets Maria Wetterstrand inte får plats på klimattoppmötet i Köpenhamn?”

    Låt oss hoppas på att miraklernas tid inte är förbi än, att Sverige blir föregångare till EU, som blir föregångare till USA, som blir föregångare för BRIC-länderna och att nord tar sitt ansvar för syd …

    /Lennart

  2. Yngve skriver:

    Tack Lennart!
    Jag har justerat inlägget och tagit bort “inte”.

    Kärt barn har många namn, men jag heter inte Birger utan Yngve!

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>