lördag 17 oktober 2009 | Skriven av:

300 GRÖNA FRÅN 41 LÄNDER SAMLAS I MALMÖ

Under tre dagar, 16-18 oktober, samlas Gröna politiker i Malmö. På dagordningen står bl a beslut om en ny grön europeisk energimarknad, en resolution på initiativ av svenska Miljöpartiet de gröna.
Från Miljöpartiet deltar bl a båda språkrören, EU-parlamentarikerna Carl Schlyter och Isabella Lövin, partisekreterare Agneta Börjesson, Grön Ungdoms språkrör Maria Ferm och Lari Pitkä-Kangas, MP-kommunalråd i Malmö.

En viktig punkt på dagordningen är givetvis FN:s klimatmötet i Köpenhamn COP 15 i december. Det ser emellanåt mörkt ut inför detta möte men man ska ju inte ge upp hoppet i förtid. Under helgen ska det beslutas om en resolution inför toppmötet som visar gröna krav på förhandlingsresultatet.
Det blir även en resolution om grön fiskepolitik. Givetvis blir det även diskussion om kampanjen “Green New Deal”. Efter valet var gröna gruppen den enda grupp som fick fler platser i EU-parlamentet.

Hade varit intressant att var med på detta men man måste begränsa sitt engagemang. Det finns något utanför politiken och detta får man inte glömma. Annars kommer jag att vara utbränd innan valet 2010 och det vore ju synd.

26490.sunflower_banner_test

Länk till helgens program

Träffar: 9

Kategori: ekologi, EU, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>