fredag 19 september 2008 | Skriven av:

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson bjöd in författaren Thomas Hylland Eriksen till riksdagen för ett samtal om den aktuella boken Jakten på lycka i överflödssamhället.

Thomas Hylland Eriksen har skrivit en bok där han beskriver paradoxen i att överflödssamhället inte gör människor lyckligare. Han lyfter på ett intressant och roande sätt fram vetenskapliga rön, berättelser från skönlitteraturen och personliga anekdoter. Det är viktiga utgångspunkter för alla som vill vara med och utveckla den politik som kan ge svar på hur vi ska klara dagens och morgondagens stora utmaningar, inte minst klimat- och miljöfrågorna, men också den sociala tryggheten och människors behov av personlig utveckling.

Hylland Eriksen lyfter fram exempel från lyckoforskningen men han har också en klok distans till lyckoforskningen och ifrågasätter de lyckoforskare som förespråkar värsta sortens sociala ingenjörskonst.

Thomas Hylland Eriksen är författare och professor i Socialantropologi på Oslo Universitet. Han är aktuell med boken Jakten på lycka i överflödssamhället, som nyligen kommit ut på svenska och finns att beställa från förlaget Nya Doxa.

Se hela seminariet:

Träffar: 10

Kategori: livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>