måndag 7 september 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Lund får 81 miljoner kronor”

– 81 miljoner känns jättebra. Vi hade ett budgeterat underskott på 27 miljoner. Nu blir det lättare att klara ekonomin. Under hösten får vi titta på vilka delar av kärnverksamheten – barn, skola och omsorg – som behöver förstärkas.

Nu kommer lite återbetalning till kommuner och landsting precis lagom när opinionssiffrorna behöver höjas och valåret närmar sig. Bra att det äntligen blir lite pengar för att kommuner och landsting ska undvika att riskera nödvändig verksamhet.
Det är sent men det heter ju bättre sent än aldrig. Om det är tillräckligt är svårt att säga just nu.
Det hade ju varit bättre om pengarna kommit tidigare så att alliansen inte hade behövt skära så mycket i värdefull och viktig verksamhet.
Det innebär att Miljöpartiets budget låg bättre till än alliansens.

Det är glädjande nu att det ser ljusare ut. Nu kanske det finns lite pengar till att satsa på handlingsplanen för kulturpolitisk strategi och kanske även lite till Kulturhuvudstadsprojektet. Pengarna kommer lägligt för i morgon blir väl Lund utsedd till Kulturhuvudstad 2014.
Eller?

Träffar: 14

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>