torsdag 3 september 2009 | Skriven av:

Har precis kommit in på mitt rum i konferensanläggningen Smygehus. Skånetrafiken stannar precis utanför anläggningen men jag undrar hur många som åker kollektivt. Jag var ensam på den bussen jag åkte med och det går inte så många.
Nu öser regnet ner och jag får förbereda en språngmarsch från huset där jag bor och till huvudbyggnaden. Förhoppningsvis kommer det inte att regna hela tiden så att jag kan ta en strandpromenad.
Jag är på en styrelsekonferens med Kommunförbundet Skåne. Vi ska bl a diskutera samverkansformer mellan olika aktörer i Skåne och Öresundregionen. Skånes 33 kommuner har ett antal samverkansformer bla har man 4 närverk, ett i varje hörn. Skåne Nordväst med 10 kommuner, Skåne Nordost med 7 kommuner, SÖSK med 5 kommuner och SSSV med 11 kommuner där Lund ingår. I Kommunförbundet ingår alla 33 kommunerna.
En del kommer att beröra hur klimatsamverkan ska organiseras. Länsstyrelsen har en remiss ute som gäller “Nya klimatmål för Skåne”. Kommunerna och regionen är även de aktörer i detta arbete och detta behöver samordnas för att få bästa möjliga effekt.

Träffar: 11

Kategori: klimat, Skåne
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>