söndag 3 augusti 2008 | Skriven av:

AB skriver : “Barnmatador stoppas från tävlingar”

“Den 10-årige kändismatadoren Michelito stängs av från två tjurfäktningar i Frankrike. Arrangörerna menar att pojken kan skada sig.

– Det är som att förbjuda ett barn att spela fotboll, säger Michelito till AFP.
Matadoren Michel Lagravere Peniche eller “Michelito” har varit tjurfäktare sen han var sex år. Han har redan dödat 60 tjurar och blivit en stjärna i hemlandet Mexiko.
Nu stoppas hans karriär utomlands då han inte får medverka i två franska tjurfäktningar. Pojken riskerar skada, menar arrangörerna i Arles. Dessutom finns det begränsningar för barnmatadorer i franska lagen, uppger BBC.
Matadoren besviken
Michelito är besviken över beskedet.

– Det är som att förbjuda ett barn att spela fotboll, säger Michelito till AFP.
Men Claire Starozinski, ordförande i Antitjurfäktningsalliansen, välkomnar förbudet.

– Även om syftet är inte att döda, finns det en risk för ett barn på 30 kilo att ställas ansikte mot ansikte med ett 200-kilos djur.

Michelito far, Michel Lagravere, menar att mot tjurfäktningsmotståndarna attackerar hans son eftersom Michelito blivit känd i media.”

Det är otroligt att man kan tillåta tjurfäktning.
Det hela känns väldigt olustigt att man är stolt över att ha dödat 60 djur. Att man jämför tjurfäktning med fotboll.

Man förbjuder nu barn att delta i tjurfäktningar pga att “pojken riskerar skada”. Inte ett ord om tjurens lidande.

Detta är inte annat än rent djurplågeri som främst drabbar tjurar men på bilden nedan ser man att det även kan drabba hästar.

När man lyssnar på tjurfäktsentusiaster så blir man förundrad över hur de resonerar. “Det är en just och värdig kamp mellan tjuren och matadoren.” Det är bara det att om tjuren får övertag så kommer genast matadorens kompisar och hjälper till. Det är knappast en just kamp.

Vad är det för finess med att plåga ett djur på detta sättet och sedan döda det??

Helt obegripligt!!


Skriv på protestlista för att stoppa detta djurplågeri!

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Malvalin skriver:

    Bra att du uppmärksammar ännu ett övergrepp på levande varelser. Och detta kallas underhållning! Det är så mycket som är obegripligt på riktigt. /Malin

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>