fredag 25 juli 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Nätsurfande leder till övervikt”

“För mycket nätsurfande ökar risken för unga kvinnor att gå upp i vikt. Det visar en amerikansk studie som gjordes på drygt 5 000 kvinnor i åldern 14–21 år under ett års tid.

Det visar den första studien som undersöker sambandet mellan datorvanor, sömn, alkoholkonsumtion och viktökning bland unga kvinnor, skriver Svenska Dagbladet på nätet.

I den amerikanska studien har drygt 5 000 kvinnor i åldern 14–21 år under ett års tid fått svara på hur mycket de surfade på internet, hur mycket de sov varje natt och hur deras konsumtion av alkohol såg ut. Tiden som kvinnorna i studien surfade på nätet varierade från 1–16 timmar i veckan. De som tillbringade mest tid på internet gick upp mest i vikt under tiden som studien pågick, skriver tidningen. Mest tydligt var det sambandet för kvinnor över 18 år.

Mindre än fem timmar sömn per natt ökade också risken för viktökning. Även de som drack två eller fler alkoholhaltiga drycker varje vecka löpte större risk att lägga på sig.

I genomsnitt gick de kvinnor som befann sig i högriskgruppen upp runt två kilo på ett år.”

Det är kanske inte själva surfandet som gör kvinnorna och för den delen män tjocka.
Det är vad man gör för övrigt som räknas. Jag sitter framför datorn ofta men är inte tjock eftersom jag även rör på mig när jag inte sitter vid datorn.
Rör man sig inte och äter för mycket så blir man tjock även om man läser böcker.

Men visst borde denna studie ge oss en tankeställare men då inte bara att vi ska begränsa surfandet. Vi behöver se över vår livsstill som helhet.
Vad äter vi?
Hur äter vi?
När äter vi?
Hur mycket rör vi på oss?

Träffar: 34

Kategori: hälsa, IT, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>