måndag 14 juli 2008 | Skriven av:

Hittade en länk till SVT:s hemsida där man hade testat ett antal “åtgärder” för att “bekämpa” sniglar.
Nematoderna var inte med i detta test. Har hör att nematoderna inte är så effektiva mot stora sniglar och att de även slår mot snäckor.
Just nu har vi kontroll på kolonin. Det finns många sniglar men lite jagande på kvällen just innan läggdags minskar ner den negativa påverkan. Tyvärr stryker en del plantor med men så länge några överlever är det OK!
Det är bara att lära sig leva med situationen.

Ett annat problem som vi har är att våra vaxbönor vägra att växa på vår koloni. Tidigare när vi hade en odlingslott gick det bra.
Vi har försökt att blötlägga innan, att inte blötlägga innan. Av ett helt paket kom det upp två små plantor. Några är nog uppätna av sniglar eller snäckor men inte alla. Vi petat ner bönorna på olika platser i trädgården.

Är det någon som har ett tips?

Vi har många myror och jag har misstänkt att de suger från de spröda groddarna och därmed tar död på bönplantan. Denna teori är det många som inte tror på. De menar att myrorna inte gör något sådant. Jag vet inte men faktum kvarstår det kommer inte upp några vaxbönor.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>