måndag 8 juni 2009 | Skriven av:

Det blev sent igår eller rättare sagt tidigt i dag. Kunde inte låta bli att surfa runt och se på kommentarer kring valet.
Det är bara att gratulera oss själv till ett bra val men även Piratpartiet och Folkpartiet. Fildelning och integritetsfrågan hjälpte Piratpartiet till minst ett mandat. Marit-effekten hjälpte Folkpartiet till ett extra mandat och får totalt 3 mandat. En “pålitlig tant” gick hem sedan kan man diskutera hur pålitlig Marit är. Ekologiks mat verkar hon inte gilla. Europeisk FBI vill hon ha.

Nu pågår räkningen av “kryssen”. Hittills när 1167 av 6060 valdistrikt är räknade har Marit fått nästan hälften av kryssen. Betydligt fler än kd:s Alf Svensson som ändå just ny verkar gå förbi kd:s etta Ella Bohlin. Inte helt oväntat då kd:s största väljargrupp är 55+.
Just nu har även Anna Maria Corazza Bildt kryssat till sig en plats i EU-parlamentet med 12.9 %.

Miljöpartiets två mandat går just nu till Carl Schlyter och Isabella Lövin.

Tittar man på valresultatet i Lund så blir Miljöpartiet 3:e största parti med 16,7%, efter (m), 19,5% (-1,1 %-enheter), och (fp), 18,5% (+0,3 %-enheter). Därefter kommer (s) med 15,4%. Socialdemokraterna går tillbaka 5,6 %-enheter.

Inte helt oproblematiskt. Nu så är EU-valet inte samma sak som val till kommunfullmäktige men det är ändå lite oroväckande att både (s) och (v) tappar.
Nu gäller det att börja med valet 2010. Potentialen är stor men det kommer att krävas mycket arbete innan segern är vunnen.

Träffar: 10

Kategori: EU
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>