torsdag 12 juni 2008 | Skriven av:

Tänk att få två hela dagar i juni inne i Lunds Stadshall. Om några immar, 8.30 börjar Lunds kommunfullmäktige. Det börjar med en allmän politisk debatt som lär ta några timmar och där pajkastning lär förekomma. Det brukar det nämligen bli. Jag tror ingen lär bli mycket klokare efter detta. De flesta kommer säkert bara att bli mer förvirrade.
Lite bättre blir det kanske när det kommer till själva budgeten.

Alliansen kommer att hävda, som vanligt, att man inte skär ner och sparar. Till bevis för detta tar de att nämnder och styrelser får lite mer pengar än förra budgeten. Vad de glömmer är att de inte tagit hänsyn till att de allra flesta kostnader har ökat t.ex. lönekostnaden. Det är samma logik som alliansen använder när man får en skattesänkning med 100 kr/mån och man samtidgt har fått ökad a-kasseavgift med över 100 kr/månad. Kvar i plånboken finns det alltså mindre pengar när alla räkningar är betalda.

Du kan följa kommunfullmäktige på plats i Stadshallen, via Steve-kanalen om du har kabel-TV och på internet.

Det börjar på torsdag den 12 juni kl. 8.30 och håller på till 22.30, fortsätter sedan på fredag med start 8.30 tills minmum att budgeten är klar. Preliminär sluttid 22.30.

Träffar: 8

Kategori: politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>