lördag 24 maj 2008 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver: “Plasma-TV stor energislukare”

“Elräkningen från din nya Platt-TV kan bli mer än tre gånger högre än från din gamla bildrörs-tv. Det visar ett test från Energimyndighetens Testlab.”

Många tror nog att en ny TV är mindre energislukande än en gammal. Men så är det inte med självklarhet. Dessutom så ökar antal TV-apparater i hemmen. Så även om TV-apparaterna har lägre energiförbrukning så minskar inte energianvändningen eftersom antalet apparater ökar och antalet timmar man tittar på TV ökar.
Som vanligt blir det överkonsumtion.

Träffar: 12

Kategori: energi, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>