torsdag 8 maj 2008 | Skriven av:

SDS skriver: “Jurist får tillbaka körkortet snabbare”

“En Lundajurist som dömts för fortkörning har överklagat till länsrätten – och fått rätt. På grund av sitt yrke får mannen tillbaka körkortet snabbare än normalt. Juristen överträdde hastighetsbegränsningen med 41 kilometer i timmen och blev av med körkortet i tre månader. Men juristen överklagade till länsrätten och argumenterade för att han inte kunde undvara bilen så länge på grund av sitt yrke. Hans klienter skulle till exempel kunna bli lidande om han inte hann till domstolsförhandlingar i tid, hävdade han. Det argumentet köpte länsrätten som omedelbart sänkte spärrtiden till två månader.”

Det är lite märkligt att en jurist som kört 41 kilometer i timmen för fort får tiden minskad för indragning av körkort med hänsyn till att han behöver komma snabbt till sina klienter.
Om man behöver sitt körkort för sitt levebröd borde man inte köra 41 kilometer för fort. Det kan man bara inte göra av misstag.

“Lagar och domstolsbeslut” är väl till för att följas och det gäller väl även jurister!

Träffar: 13

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>