onsdag 18 mars 2009 | Skriven av:

Nu är det mycket att stå i. Skönt att solen skiner men det gör bara att man får en längtan till kolonilivet som innebär att göra. Dock trevliga saker men det andra måste också göras.

Förra veckan avslutades med ett internt möte för att börja planeringen inför nästa val. Det känns kanske som att det är lång till september 2010 men det är det inte. Det är mycket som måste hända fram tills dess.

Denna vecka började med medlemsmöte och där hade vi ett intressant föredrag om ungdomars arbete med klimatfrågan. Lunds ungdomar är med på banan och det finns ungdomar från hela världen som är engagerade och jobbar intensivt med klimatfrågan.
Nästa stora konferens när det gäller klimatfrågan äger rum i Köpenhamn, i december 2009.
Mycket tyder på att det inte kommer att ske några stora framsteg i Köpenhamn. Vår svenska alliansregeringen har ju inte direkt gjort några stordåd för att bidra till framflyttade positioner. Man nöjer sig att göra minsta möjlig. Orden är många men handlingen är desto mindre.

I går var det mycket jobb med planerandet inför Mp Skånes årsmöte som äger rum på lördag. Denna gång har vi mötet i Hörby.

sankt-hansgarden-i-lundSedan var det styrgruppsmöte med FairTrade City i Lund. Det finns mycket engagemang utanför den politiska sfären. Det finns mycket att göra men det händer alldeles för lite. Det var mycket intressanta diskussioner. Vi får se vad vi kan göra av det. Det är inte lätt att få kommunen att göra så mycket eftersom alliansen prioriterar besparingar. Då är det inte lätt att utveckla verksamheten.
Den 25 april är det Jordens dag på Sankt Hansgården. Förra året var det 2000-3000 besökare. Denna dag är ett bra sätt att nå ut med budskapet om rättvis handel.

Mötet slutade i tid så att jag han med ett jympapass. Det blev ett “medel puls”-pass. Det var ett tag sedan jag hann jympa. De flesta kvällarna fylls med möten. Måste nog frigöra några tider som inte får fyllas med möten så att jag kan hålla igång med jympa.
Annars får det väl bli att börja jogga igen men det känns inte lika lockande. Den 9:e maj är det Lunda-loppet och World Fair Trade day så kanske ska jag börja träna för det. Nu när vädret är bättre är det lite lättare att snöra på sig joggingskorna.

I alla fall kommer våren att vara en tid med många aktiviteter så det gäller att planera och avsätta tid till sig själv och givetvis till min sambo. Det är lätta att involvera sig mer och mer. Engagemanget driver på men det finns givetvis gränser för vad man klarar av. Livet måste levas och inte bara fyllas av möten och “att göra”-saker. Till slut tyngs man ner av allt det man inte har hunnit med vilket gör att man har svårt att göra det man vill och ska.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>