fredag 13 mars 2009 | Skriven av:

Maud Olofsson är världsmästare – på att blåsa upp tomma ballonger. Regeringen vill inte göra någonting nu, utan lämpar över de skarpa åtgärderna till framtidens regeringar.

– Regeringen påstår att de vill minska med 20 miljoner ton. Men nästan hälften är redan genomfört genom tidigare regeringars beslut, 2 miljoner ton är beslut från EU och 6,5 miljoner ton ska göras i andra länder, säger Peter Eriksson.

bytpolitikinteklimat Regeringens förslag till åtgärder under nästa mandatperiod minskar Sveriges utsläpp med 2,5 miljoner ton, eller ca 5 procent jämfört med vad som annars skulle genomförts. Det är vare sig ambitiöst eller världsledande. Mer pinsamt!

Politik bör dömas efter handlingen inte efter retoriken. Den här regeringen är inte beredd att genomföra någon klimatpolitik den här mandatperioden. Klimatkrisen och finanskrisen behöver satsningar nu.

– De rödgröna partierna kommer att ha en helt annan inriktning. Vi kommer att göra mer både på hemmaplan och internationellt och framförallt kommer vi inte skjuta upp till våra barn och barnbarn att genomföra de nödvändiga åtgärder som klimatet kräver, säger Peter Eriksson.

Alliansen måste gå från ord till handling!

Träffar: 7

Kategori: klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>