tisdag 20 januari 2009 | Skriven av:

Det känns som en jättestor skillnad mellan Bush och Obama. Det är en helt annorlunda utstrålning.
Obama talar väl men man märker att han är amerikan. Mycket av det han sa var väldigt bra men var inte så mycket om den amerikanska livsstilen som är ohållbar. Så även om det är ljusårs skillnad till det bättre så saknas det en hel del.
Jag förstår att Obama inte var så kritisk som han borde. Det finns enorma krav på honom nu att städa upp efter Bush. Den amerikanska livsstilen är så långt ifrån hållbar livsstil man kan tänka sig. Livsstilen har mejslats fram under många år så den ändrar man inte så lätt på.

Dessutom var det en lite väl självsäker ton om att USA är lösningen på alla problem.

Annars var det ett mycket bra tal. Så visst finns det hopp men …

SDS, DN, SvD, AB

Träffar: 13

Kategori: klimat, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>