torsdag 1 januari 2009 | Skriven av:

Trots att det blev sent vaknade jag tidigt. Har nu haft något influensaaktigt sedan julen. Är lite snuvig, nyser, lite halsont och det värsta av allt huvudvärk. Jag brukar inte vara sjuk så det känns lite extra “jobbigt”, även om det inte är särskilt jobbigt. Jag kan inte ligga för länge för då får jag mer huvudvärk. Annars brukar det hjälpa att sova ut med en massa extra täcken. Det bästa är att sitta uppe, lite datorknappande är helt OK. Min sambo har också varit sjuk men med lite annan symptom. Vi vill gärna bli friska tills på lördag då vi ska på en “Hippie”-fest. En av våra vänner har sitt 50-års kalas med tema Hippie.

Det är mysigt att sitta uppe så här efter allt skjutande med raketer och smällare. I år var det ganska så mycket men som tur var hände allt precis innan tolvslaget och en liten stund efter. Nu är det alldeles tyst.

Så slutet på det gamla och början på det nya året blev inte vad jag tänkt. Det blev t.ex. ingen juljympa i EOS-hallen med Friskis & Svettis, på julaftons morgon. Det tar nog någon vecka innan jag tar mig till Friskishuset för ett pass. I mina nyårslöften ingår att jag ska träna minst 2 ggr i veckan i snitt. Givetvis gör jag undantag för om jag är sjuk. Då ska man inte träna intensivt, en promenad kan dock vara helt OK.

Ska även minska mitt chokladätande. Tidigare har jag bestämt att jag bara ska köpa rättvisemärkt och ekologisk choklad och givetvis vegansk. Detta var effektivt för några år sedan eftersom man då inte kunde köpa denna typ av choklad på så många ställen. Nu är det annorlunda. Min Coop-nära som jag passerar varje gång jag går in till stan säljer flera sorter. Visst är det gott och inte så jätteonyttigt, minst 70% kakao men ändå. Några onödiga kalorier blir det ju ändå så det behövs lite minskning.

Ska även försöka göra saker i mer god tid. Inte skjuta upp saker utan göra saker direkt. Det är lätt när man inte måste att vänta med vissa saker till man får kniven på strupen. Det blir en utmaning men det ska gå, det ska i alla fall bli bättre än nu.

Träffar: 7

Kategori: livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>