torsdag 9 juni 2011 | Skriven av:

Allt har gått bra med att flytta katterna till kolonin där de föddes. Katterna fick vara inne några dagar innan vi släppte ut dem, i full frihet, för att de skulle hitta tryggheten i huset och verandan. Hittills så rusar de in på verandan och ibland in i huset och under sängen, när det kommer något “hotande”. Under sängen verkar vara tryggaste platsen de vet.

Vi får en del besök av andra katter. Mamman till kissarna är ofta här och det går bra, inga slagsmål bara ett litet lätt fräs från mamman när någon av ungarna kommer lite för nära. Vi får även besök av en okastrerad hane, kallad prästen, för att han har en vit prästkrage. Han får vara på kolonin bara han inte går in på verandan för motas han bort av våra tre små kissar. Brummis är inte så liten längre och verkar inge respekt utan att han tar till klorna. Det räcker att han går emot den främmande katten och då väljer inkräktaren att backa.

Allt eftersom dagarna går blir de allt mer hemtama. I dag såg vi dem hoppa över vår staket och in på grannens tomt på andra sidan gången. De har inga som helst problem med att hoppa upp på grindstolpen. Tyvärr missade jag en kanonbild där Brummis satt så stolt och vacker på den ena grindstolpen. Nu gäller det att våra små liv inte invaderar de andra kolonierna utan håller sig på sin egen koloni. OK att besöka andra när ägarna inte är hemma annars kan det nog bli lite klagomål. Visserligen är kissarna så gulliga och söta men alla tycker nog inte det. Det är bara att hålla tummarna.

Skönt att se kissarna smyga runt i trädgården. Just nu är de på vift någonstans. Förra året var det annorlunda då gick de in i huset och la sig innan vi gick till sängs. Nu är de ute så länge de kan.

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>