lördag 27 november 2010 | Skriven av:

Egentligen är det inget seminarium utan ett formellt möte för MiL, dvs Miljöpartister i Landstinget. I Skåne har vi inget landsting utan Skåne är en region. Bl a ska det göras en del val. Ordförande, ekonomiansvarig och övriga styrelseledamöter och så förstås val av valberedning.
Efter detta möte blir det en information om SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, kommande mandatperiod.

SKL är en politiskt ledd organisation. De cirka 230 förtroendevalda som har ett uppdrag i förbundet samlas en gång i månaden för sammanträden i styrelsen och dess arbetsutskott samt delegationer, beredningar och programberedningar.

Just nu pågår val i alla kommuner och landsting till SKL:s kongress som ska välja ordförande i SKL och en styrelse plus ledamöter till en hel del beredningar. Om dessa val går som det ska så kommer det att bli en rödgrön övervikt, men tyvärr ingen majoritet eftersom SD har 10 mandat.

Totalt finns det 451 mandat och alliansen 219 mandat har plus 1 mandat som Sjukvårdspartiet i Norrbotten har och de rödgröna har 220 mandat plus 1 mandat som Sjukvårdspartiet i Västra Götaland. SD har de resterande 10 mandaten.

Efter detta möte blir det middag vilket jag tycker vi är förtjänta av efter en hel dags lyssnande och diskuterande.

Träffar: 3

Kategori: regionpolitik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>