lördag 6 november 2010 | Skriven av:

Nu är snart katterna 8 månader och de är fortfarande väldigt olika. Lilla Grå på bilden till höger är nu störst av de tre och den minst rädda. När den var liten var den mest rädd och försiktig. Nu är han stor och den som mest vill kela. Han spinner högt och ljudligt så vi kallar honom frö Brummis ibland. Han sköter sig bäst på alla vis och har den största aptiten. Han kan äta när som helst och ibland hur mycket som helst.
Brummis verkar ha Norsk skogskatt i blodet och då kan han ju bli riktigt stor.

Alex är den mellanstore och är fortfarande skygg men nyfiken. Han äter inte så mycket men han äter det mesta. I dag hittade jag information på nätet att avokado är giftig för många djur däribland katter. Det är lite trisst för Alex älskar avocado.

Sickan är fortfarande minst och lättast att hantera när det gäller lyfta och ta upp i famnen. Hon kommer smygande under natten och kryper under täcket och sover där under sennatten. Hon älskar dessutom att jaga solkatter. Det blir solkatter från datorn och från mobilen som hon jagar. Hon är duktig på att hoppa rakt upp i luften för att försöka fånga solkatten.

Alla katterna älskar att vara överallt. De kryper upp i bokhyllan och lägger sig bakom bökerna, lådor och påsar är hur kul som helst att krypa in i. Sickan sitter gärna i skurhinken.

Alla gillar att leka med krukväxter. Speciellt roligt har de med en ampellilja. Det är bara en tidsfråga innan den kastar in handduken. Det är lite trisst eftersom ampelliljan är en bra luftrenare.

Ampellilja har hos NASA visat sig vara en duktig luftrenare. Den tar upp gifter som formaldehyde, dimetylbensen och bensen.
Den fungerar dessutom som god luftfuktare genom att den kan och bör vattnas ofta.

Vi får väl se om vi sätta några nya skott men det blir nog inte så lätt. Katterna älskar när det prasslar och det gör det i en stor fin ampellilja.

Träffar: 1

Kategori: katter
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>