söndag 26 september 2010 | Skriven av:

I dag var det en fin höstdag. Vi var ute i trädgården hela dagen. Vi började med att skörda björnbär som vi gjorde en fruktdrink på till frukost.
Sedan gick vi på ett möte med anledning av att det varit så många inbrott i kolonistugorna. För det mesta är det ungdomar som bryter sig in. Normalt finns det inte så mycket att stjäla när kolonisäsongen är över men ibland hittar de sprit och verktyg. Tyvärr är det även skadegörelse när de bryter sig.
Det är för det mesta ungdomar och inbrottsfrekvensen ökar när det är skollov.
Vi har ett vaktbolag som bevakar området men ändå så har det varit ganska så många inbrott.
Nu har en del ingångar till koloniområdet stängts så det innebär att inbrotten kommer att minska.
Tråkigt att det det förekommer. Viktigt att det inte bara förekommer åtgärder med polis och vaktbolag utan att det även blir lite socialt arbete. Någon skulle prata med fältassistenterna i området. Stoppar vi inbrotten här finns det risk att det blir problem någon annanstans.

Efter mötet blev det jobb i trädgården. Vi skördade äpplen, pumpor och squash. I år är det inget fruktår. Vi fick inga päron trots att det var rekord i antalet blommor på päronträdet. Plommonskörden var inget att skryta med men äppelskörden blir OK.

Vi fick hjälp av katterna. De är så nyfikna och vill ha koll på allt. De börjar bli lite bekväma av sig och går in i huset när det blir lite kallt och fuktigt. Det borde innebära att de inte blir så stora problem att krypa in i lägenheten när hösten kommer på allvar och när vintern tar över med snö och blask.

Träffar: 3

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>