onsdag 1 september 2010 | Skriven av:

När vi nu väl fått en generator som är OK så försvinner vinden. Stortorget i Lund må betraktas av många som ett blåshål men det är det inte. Även om vårt vindkraftverk är en bit upp är så kommer det nog inte att blåsa så mycket. Det är tanken som räknas och det kommer säkert igång snart.

Vår solcellspanel fungerar utmärkt och nu har vi både lyse och vattenkokare i valstugan.

I dag blev det klart att Maria Wetterstrand kommer att besöka Malmö och Lund. Det blir nu på söndag.

Det blir troligen tyvärr det enda besöket av Maria i denna valrörelsen. Bättre ett besök än inget.

Det blir många diskussioner om vilket block som miljöpartiet tillhör. Normalt verkar bilden av alliansen vara att de är överens om allting men så är det ju inte. Lika lite som att de rödgröna är överens om allt.

Det vore bättre om det blev mer fokus på politiken i stället för blocken.

Många ungdomar frågar om jobben och skolan. Bra att vi har ett bättre förslag än alliansens när det gäller arbetsgivaravgift och ungdomar.

JOBB
Hur vill ni satsa på nya jobb, entreprenörskap och småföretag?
Att ställa om till ett klimat- och miljösmart samhälle kommer att innebära att tiotusentals nya jobb skapas. Det handlar om stora järnvägsinvesteringar, bygga om hundratusentals bostäder, bygga ut vindkraften och bioenergin, ställa om fordonsparken, satsa på miljöteknikbranschen med mera.
Vi vill få tjänstesektorn att växa genom att sänka momsen inom en rad branscher. Det blir då billigare att reparera trasiga saker, äta på restaurang, gå till frisören och att laga cykeln. Hållbar konsumtion av tjänster måste stimuleras och vi vill ta ett första steg under

UNGDOMSARBETSLÖSHET
Vi vill skapa nya jobb genom att sänka tjänstemomsen. Vi vill avskaffa den nuvarande nedsättningen av arbetsgivaravgifter för unga. I stället får den som anställer en arbetslös mellan 20 och 25 år får en skattereduktion motsvarande hela arbetsgivaravgiften under cirka ett år. Vi vill också stärka ungas möjlighet på arbetsmarknaden genom fler utbildningsplatser och bättre kvalitet på utbildningarna. Vi vill underlätta övergången från högskola till arbetsliv genom praktik för studenter och karriärcentrum på högskolan.

Hur ska ert parti hantera ungdomsarbetslösheten?
Satsa på ett ungdomslyft för den stora grupp av arbetslösa ungdomar som saknar fullständiga gymnasiebetyg och erbjuda utbildning med ersättning motsvarande aktivitetsstöd. Vi vill också införa en ”Jobbstart för unga” som från första dagen av arbetslöshet ger arbetslösa ungdomar mellan 18 och 24 år möjlighet till jobb, utbildning, traineejobb och praktik. Därutöver handlar det om en särskild jobbutbildning till unga, lärlingsplatser, förstajobbet-avdrag, bättre stöd till unga med funktionsnedsättning och fler platser i KY och högskola.

Vilka är era tre viktigaste förslag när det gäller att minska arbetslösheten i åldersgruppen 16-24 år?
– Vi vill pröva att ge ungdomar som saknar godkända betyg från gymnasiet chansen ätt läsa in behörighet med motsvarande grundersättningen vid arbetslöshet.
– Vi vill ändra den nuvarande så kallade ungdomsgarantin så att arbetslösa ungdomar får möjlighet till praktik, utbildning eller annan åtgärd så fort de drabbats av arbetslöshet. Det är orimligt att de ska snurra runt i arbetsförmedlingens system i nio månader innan något händer på riktigt.
– Vi vill stimulera ungdomar till entreprenörskap och starta eget företag. Därför föreslår vi bland annat att åldersgränsen 25 år slopas för möjligheten till starta eget bidrag.

Träffar: 3

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>